playforANTWERP

APRIL 2013 / wpZimmer & BRDG / Katrien Oosterlinck and Sofia Mavragani

After editions in Kerkya, Kastoria, Istanbul, Kalamata and Trikala, the edition in ANTWERP will focus on the playful reconfiguration of public spaces. In collaboration with Belgian visual artist Katrien Oosterlinck, a pedestrian tunnel under the railway will be transformed into an unconventional game board. Accidental passers-by will be invited to participate in an intimate experience that leads them from one side to the other, stimulating the audience to revisit daily social space from a brand new perspective.

Saturday 6th of April, 18.00 – 20.00

IMG_4014

/NL/

playforANTWERP is de jongste episode van het playforPLACE project van de Griekse choreografe Sofia Mavragani. Geïnspireerd door de Nederlandse historicus Johan Huizinga en zijn filosofie over de Homo Ludens onderzoekt Mavragani de performatieve mogelijkheden van het spel en het belang ervan in een cultuur of samenleving. Na workshops en spellen in Kerkya, Kastoria, Istanbul, Kalamata en Trikala, zal de versie voor Antwerpen zich toespitsen op het speels herconfigureren van de openbare ruimte. In samenwerking met beeldend kunstenares Katrien Oosterlinck vormt ze de voetgangerstunnel van BRDG om tot een ongewoon spelbord. Toevallige passanten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een intieme ervaring die aanzet om de dagelijkse openbare ruimte te herbeleven binnen een ongewoon perspectief.
Op zaterdag 6 april tussen 18u en 20u gaat er een toonmoment door van playforANTWERP in de voetgangerstunnel van BRDG nabij Antwerpen Berchem.

PHOTOS BY Hadewych Cocquyt, Katrien Oosterlinck, Sofia Mavragani

This slideshow requires JavaScript.

VIDEO PRESENTATION

playforANTWERP is developed in the context of BRDG (Antwerp, BE), supported by wpZimmer (Antwerp, BE) and FINGERSIX